DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Bæredygtighed har fået langt større betydning de seneste par år. Særligt hvad angår vores forbrugsvaner har bæredygtighed vist sig at spille en stor rolle. Kunne du godt tænke dig at shoppe bæredygtigt, men ved du ikke hvordan? Her får du 3 generelle tips, der kan hjælpe dig godt i gang med at shoppe på bæredygtig vis.

Undersøg tøjmærkerne nøje

Når du shopper tøj, er det en god idé altid at undersøge tøjmærket. Nogle mærker benytter børnearbejde, andre fylder deres produkter med en masse unødvendige kemikalier, som kan være allergifremkaldende. Et luksuriøst tøjmærke, der sætter sin lid til at producere items til den moderne kvinde, det er esencia. Shopper du tøj fra esencia, kan du være helt sikker på, at fairtrade og bæredygtighed i højsædet.

Tag et smut i din lokale genbrugsbutik

Køber du altid nyt, når du mangler tøj i garderoben? Ved at tage en tur i din lokale genbrugsbutik og tage på jagt efter unikke loppefund til fordelagtige priser, så belastes klimaet langt mindre. Og faktisk gemmer mange genbrugsbutikker på et væld af spændende ting og sager – også mærketøj – hvis du blot har tålmodighed til at kigge efter det. Foruden at du handler klimavenligt, så sparer du samtidig penge.

Tænk dig om, inden du svinger kortet

Mange af os har tendens til at foretage en del impulskøb, når vi er på shoppingtur. Ofte ender disse impulskøb i skraldespanden eller bagerst i skabet, hvor de aldrig kommer til at se dagens lys. Din konto har ikke godt af denne forbrugsvane, men det har miljøet bestemt heller ikke. Derfor bør du gøre det til en vane altid at tænke dig en ekstra gang om, inden du svinger kortet næste gang.

Hvis du endelig har brug for at købe nyt, så gå efter god kvalitet, for det holder meget længere og er derfor et langt mere bæredygtigt valg.