DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Gardiner skal ikke bare bruges til at skærme for solen. De er nemlig meget mere end det; de skaber liv, stemning og atmosfære i det rum, de hænger i — og det skal du udnytte, når du indretter dig.

Der findes rigtig mange former for gardiner, og endnu flere måder, hvorpå de kan bruges, men (desværre) er folk tilbøjelige til udelukkende at købe dem af praktiske årsager. Det skyldes formentlig, at når man flytter ind et nyt sted, er gardinerne ikke førsteprioritet, hvorfor man er tilbøjelig til at fravælge de flotte, pompøse kvalitetsgardiner til fordel for den mere anonyme variant, hvis eksistensgrundlag udelukkende er baseret én funktion; at kunne skærme for solen.

En ærgerlig tendens, for der er rigtig mange muligheder i lige netop gardinerne. Vælges de med omhu, vil de bidrage med atmosfære, liv og lys til det rum de er i. Og mørke når det er tiltrængt, selvfølgelig.

Rummet får et særligt udtryk, afhængigt af hvilken gardintype du vælger. Altså betyder dit valg af gardiner mere, end man umiddelbart skulle tro. Prøv bare at tænk over, hvad du forbinder med en gardintype som eksempelvis persienner? Et kontor eller et andet praktisk rum. Ser du lamelgardiner, vil du næsten automatisk tænke på store vinduespartier, der strækker sig fra gulv til loft. Et rum, man har lyst til at være i, fordi der er lys og liv. Det samme gør sig gældende for alle andre typer af gardiner — om du er til plisségardiner, lamelgardiner, rullegardiner eller en anden type.

På den måde har du altså mulighed for påvirke, hvilken stemning og atmosfære du gerne vil have dine rum — og det skal du udnytte, når du indretter dig. Lad os fremadrettet stoppe med at degradere gardinets funktion til udelukkende at være praktisk, når der er så mange andre anvendelsesmuligheder og udtryksmuligheder, der, såfremt de bruges rigtigt, kan berige hjemmet med så meget mere end blot muligheden for at skærme for solen og blikke fra udefrakommende.