DEL
Børn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan nogle gange være svært at kombinere børn og fashion – i hvert fald når børnene begynder at have deres egen mening om tingene. Heldigvis er fashion noget, vi selv bestemmer, så lyt til dit barn og giv den gas på børneværelset.

I må begge gå på kompromis

Selvom I måske ikke altid er enige, er det meget vigtigt, at du tager barnet med på råd, når I skal indrette børneværelset. Det er i det rum, de kommer til at bruge rigtig meget af deres første 18 år, og det er afgørende, at de kan lide at opholde sig der. Derudover har børn ligeså meget som voksne behov for at føle, at de har et sted, der er deres helt eget. Hvis hele indretningen er præget af dine idéer, vil de føle, at det er dit rum, og det er ærgerligt.

Derudover skal værelset inspirere dit barn til at udvikle sig på alle måder, så husk på, at miljøet skal være inspirerende og stimulerende. I skal dog også forsøge at undgå et overstimulerende miljø, der nærmest virker som et sukkerchok på barnet og modvirker børnenes trang til ro og eftertanke. Du skal derfor ikke gå med til hvad som helst, barnet gerne vil have – det handler om balance og kompromiser.

Hvor meget skal I hver især bestemme?

Som udgangspunkt skal du lytte til alle barnets ønsker og tage dem til overvejelse. Om det er en børneseng med Disney-figurer eller vilde motiver på væggene, skal du huske, at det er dit barns glæde og velvære, det handler om. Overvej dog, om du skal lave en slags grænse for, hvor meget farve og tempo, der er på værelset, så det ikke ender i kaos.

Det vigtigste, du som forælder skal huske, er, at dit barns værelse ikke er et kunstprojekt eller et Instagrambillede. Det er dit barns oase og et privat sted, som ikke behøver leve op til nogen idealer.