DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad er en børsteliste?

En børsteliste er et lille stykke plastik eller træ, der monteres på en dør for at forhindre, at der kommer støv og skidt ind i huset. Børstelisten består af en rille, der er forsynet med en børste eller en lille blød klud. Når døren åbnes, skubbes børstelisten ind i rillen, og børsten eller kluden tager fat i støvet og skidtet, der sidder på døren, og forhindrer, at det kommer ind i huset.

Hvordan virker en børsteliste?

En børsteliste er en lille liste, der hænger på en dør og bruges til at børste snavs af skoene, inden man går ind i et hus eller en bygning. Børstelister findes i mange forskellige størrelser, former og farver, og de kan være lavet af træ, plastik eller metal. De fleste børstelister har en hård overflade, så snavs og skidt bliver siddende på listen, når man børster skoene. Nogle børstelister har en blød overflade, så skoene ikke bliver skadet, når man børster dem. Nogle børstelister har også en lille kant, så man kan børste skoene helt rene. Børstelister er ofte placeret ved indgangen til et hus eller en bygning, så man kan børste skoene, inden man går ind. De kan også placeres udenfor indgangen til en butik eller et offentligt sted, så man ikke skal gå ind med snavsede sko. Børstelister er ofte nemme at rengøre, da snavset samler sig på listen, og det ikke bliver spredt ud i huset eller bygningen. Hvis børstelisterne ikke bliver rengjort regelmæssigt, kan de blive et sted, hvor bakterier og skadelige mikroorganismer kan brede sig.

Sådan monteres en børsteliste på en dør

Først og fremmest vil du skulle finde den rette børsteliste til din dør. Der findes et hav af forskellige børstelister på markedet, så det er vigtigt, at du finder den helt rigtige type til din dør. Når du har fundet den rette børsteliste, skal du sørge for at have alle de nødvendige værktøjer til at montere den. Du skal bruge en skruemaskine, en hammer, en boremaskine, skruer, spartelmasse og evt. en mejsel.

1) Fjern først alle løse dele fra din dør, såsom håndtag, beslag og lignende.

2) Med en skruemaskine, skru så alle skruerne ud, der holder din dør sammen.

3) Tag nu din børsteliste, og hold den op mod døren, så du kan se, hvor den skal placeres. Med en blyant, tegn så af på døren, hvor børstelisterne skal monteres.

4) Med en boremaskine, bor du nu huller på de afmærkede steder. Husk at bore hullerne, så de er større end de skruer, du skal bruge til at montere børstelisterne.

5) Med en skruemaskine, skruer du nu børstelisterne fast på døren.

6) Når børstelisterne er monteret, kan du spartle eventuelle huller og ujævnheder med spartelmasse.

7) Efterfølgende kan du male eller lakere børstelisterne, hvis det ønskes.

8) Til sidst skal du montere alle de løse dele igen, såsom håndtag, beslag osv. Og dermed er din dør færdigmonterede med børstelister!