DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Her i artiklen ser vi nærmere på nogle gode tips, når du skal fjerne tilstopninger i husets afløb. Med vores gode tips kan du få bugt med de fleste tilstopninger, men er heldet ikke med dig,, så ser vi også nærmere på hvad du skal stille op, når du ikke selv kan fjerne tilstopninger i husets afløb.

 

Den bedste måde at undgå tilstopninger i husets afløb er ved, at du sørger for at passe godt på med, hvad du smider og hælder i dine afløb. Langt de fleste tilstopninger sker nemlig som følge af, at der ophober sig materialer og andet i dine afløb, som du nemt kunne have undgået. Det gælder eksempelvis for vat, vådservietter og lignende, men også for skadelige og ætsende kemikalier.

 

Skulle uheldet alligevel være ude, så kan du i det følgende se vores tips til, hvordan du kommer dine tilstopninger i husets afløb til livs. Løser det ikke problemer giver vi også råd til, hvad du så bør gøre ved dine tilstoppede afløb i huset.

Hæld kogende vand i dine afløb

Stopper dine afløb til kan du først prøve med nogle liter kogende vand, der ad et par omgange hældes i dine afløb. Det kogende vand er meget effektivt i forhold til at opløses fedt og snavs, og dermed til at skabe hul i tilstopningerne i husets afløb.

 

At hælde kogende vand i dine afløb er samtidig en effektiv metode til, at sørge for en effektiv vedligeholdelse af dine afløb i huset. Kogende vand er dermed det perfekte forebyggende middel, så hæld med fordel nogle liter kogende vand i dine afløb et par gange om måneden.

Gør brug af et rensebånd

Et rensebånd er et andet effektiv middel til at løsne tilstopninger i dine afløb, og kan komme helt ned i afløbet og tage fat. I kombination med det kogende vand er et rensebånd særligt effektivt, da det kogende vand opløser fedt, mens rensebåndet vil tage sig af madrester og andet ophobet skidt og snavs i afløbet.

Prøv med en svupper

En svupper kan være effektivt til at skubbe tilstopninger væk, med det tryk der skabes af en svupper. Sørg for at svupperen lukker helt tæt om dit afløb, og giv den nogle ordentlige svup op og ned. Det kan i mange tilfælde være det der skal til, for at løsne op for tilstopningerne.

Tøm vandlåsen

Oplever du stadig problemer med tilstopninger efter at have forsøgt med kogende vand, samt med et rensebånd, og en svupper heller ikke hjælper, så kan du prøve at tjekke vandlåsen. Fjern vandlåsen og tøm den for eventuelle rester. Løser dette ikke dit problem, så bør du følge vores næste råd.

Gør brug af professionel kloakservice

Kan du ikke selv løse problemerne med dine afløb, bør du overveje professionel kloakservice. De har nemlig de redskaber og ekspertise der skal til, for at løse ethvert problem med dit afløb.