DEL
Røremaskine

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste har efterhånden helt styr på, hvad økologiske fødevarer går ud på. Men hvad med økologisk tøj – hvad betyder det egentligt?

Der er nogle helt klare regler for, hvornår et stykke tøj er økologisk eller bæredygtigt. Det mest essentielle er, at det skal være fremstillet af økologiske naturmaterialer, som f.eks. uld eller bomuld. Men det starter jo faktisk et helt andet sted – nemlig hos landmændende. Her er det i den økologiske verden ikke tilladt at bruge pesticider i dyrkningen af bomuld, og i produktionen af uld er der fokus på dyrevelfærd.

Herfra er der dog ingen krav. I selve tøjproduktionen skal man blot sørge for at købe økologisk garn.

Kig efter det grønne ØKO mærke: Du kan altid kende de økologiske produkter på det grønne ”ØKO” mærke. Disse produkter skal altid bestå af 100% økologisk uld, 100% økologisk bomuld eller 95% økologisk bomuld/5% elastan.

Som forbruger er det altså meget vigtigt at at være opmærksom, hvis du udelukkende går efter de økologiske varer. Grunden til det er, at der som nævnt ovenfor, ikke er de store krav til økologien, når det først er forarbejdet fra landproduktionen.

Det var altså den direkte definition af økologisk og bæredygtigt tøj – det er relativt ligetil, men stadig en stor verden – og helt klart en verden i udvikling. Økologien bliver mere og mere vigtig for den enkelte person.