DEL
Økologisk tøj hitter

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hver dag har du bomuld tæt på kroppen. Meget af dit tøj er lavet af bomuld. Du tørrer din krop i bomuld, hver gang du har været i bad, og du bruger bomuld, når du vasker dit service, efter ud har spist — men har du nogensinde overvejet, hvor bomuld stammer fra, og hvordan dine tekstiler produceres?

Bomuld er en plante, der skal sås og høstes. Præcis på samme måde som alle andre planter, vi anvender i vores produkter. Alle de planter, som vi sår og høster i hvert fald. Desværre er bomuld én af de planter, der får mest sprøjtegift. Faktisk optager bomuld op til 2,5% af verdens marker, men omkring 1/4 af al insektgift, der bliver brugt i hele verden, bliver brugt på bomuldsmarker — og helt op til 10% af verdens pesticider.

Det er ikke optimalt, og derfor er det vigtigt, at der kommer fokus på problemet — samt hvad du kan gøre, for at modarbejde dette. Og her er det de små ting, der tæller, som eksempelvis at begynde at købe økologisk tøj; alt fra uld og silke til baby til undertøj og hverdagstøj kan nemlig fås i økologiske varianter, og ved at købe disse modarbejder du de forurening, som bomuldsproduktionen, og tekstilbranchen generelt, leder ud i naturen.

Økologisk tøj hitter på nettet, tøjbutikker og i supermarkedkæderne

Økologisk tøj har oplevet stor fremgang på det seneste, og faktisk producerer de fleste brands økologiske tekstiler i større eller mindre omfang. Faktisk har de fleste større supermarkeder, der også forhandler tøj (eksempelvis Føtex, Bilka og Kvickly), også afdelinger, hvor man udelukkende kan købe økologisk tøj.

Ved at købe det økologiske tøj er du med til at spare miljøet for en lang række pesticider, og desuden hjælper du også de bønder, der arbejder med at høste bomuld, med at få bedre arbejdsvilkår. De går nemlig og indånder den luft, som planterne vokser i — herefter håndterer de en stor mængde af den bomuld, der er blevet sprøjtet med pesticider og insektgift, og det har store konsekvenser for bønderne.

Derfor er du altså både med til at hjælpe de mennesker, der arbejder med bomuld, men også miljøet.