DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er altid på farten og mange af os kender rimelig godt til stress, og desværre mange gange glemmer vi os selv. Uanset hvad, så er det utroligt vigtigt at vi passer på vores helbred, for det er der ingen der vil hvis vi ikke selv gør det. Og ja størstedelen af os vil nikke ja til, at man bør passe godt på både sin krop og sjæl. Dog er det ikke så lige nemt for alle, og faktisk er det således at man nogle gange har behov for lige at få et skub i den rigtige retning – og det er måske også på tide for dig?

Det er altid vigtigt at lytte til sin krop, og man bør huske på, at et psykisk problem kan være lige så problematisk som et fysisk, så man bør altid tage hånd om begge dele. Og faktisk kan man også forbygge begge dele. Her kommer et par konkrete tips til lige netop forebyggelsen.

Støt dine svage punkter – på en diskret måde!

Vi kender alle sammen det der med at have et knæ, en albue eller en hæl, der fra tid til anden driller eller gør ondt. Når kroppen gør ondt, er det et signal om, at der er noget, der ikke er, som det skal være. Og du bør derfor være opmærksom på disse signaler, lytte til din krop og tage hånd om det med det samme.

For eksempel hvis du har smerter i et led, kan du forebygge, at det bliver værre ved hjælp af et støttebind. Sådanne støttebind er ikke altid særligt diskrete, hvorfor mange vælger ikke at bruge dem, men firmaet Select har lavet tynde bind i neutrale sorte farver. Disse er ikke kun diskrete og smarte, men de har også en del effekt. Er det knæet, den er gal med, kan du faktisk have knæbindet på under et par cowboybukser, uden at det kan ses, og det kan være med til at sørge for, at du rent faktisk får det brugt til hverdag, og det er kun på denne måde, at du rent faktisk får glæde af det. Find Select her, hvor du også kan finde bløde indlæg til dine sko, hvis du døjer med hælproblemer.

Lær dit sind at kende

Det er utroligt vigtigt, at man også kan kigge indad og reflektere over sine tanker og handlinger. Med andre ord er det også vigtigt, at man kan fordybe sig – for hvis du gerne vil forebygge mere psykiske ting, kan en mulighed være at lære dit sind at kende. Det kan du for eksempel gøre ved at tage en psykoterapeutisk uddannelse, som giver dig en række redskaber du kan arbejde med. Her bliver du klog på både dig selv og andre, og i løbet af uddannelsen ligger der en række obligatoriske terapeuttimer for dig selv. Det er en god måde, at få indsigt i andre mennesker og i sig selv, fordi selvom der er tale om en uddannelse, kan du altså også bruge den som et værktøj til dit eget liv. Der findes ingen undskyldninger for ikke at tage uddannelsen. Det er få der ved, at uddannelsen som psykoterapeut er en deltidsuddannelse, der foregår i weekenderne, hvorfor du sagtens kan kombinere det med dit sædvanlige arbejde. Læs mere om en psykoterapeut uddannelse her hos Sensetik, der har et hold, der begynder til januar.  Du kan også blive klogere på hvordan uddannelsen er sammensat, og hvilke krav der er til dig, optagelsesprocessen og meget mere. Det er i hvert faldt et skub i den rigtige retning.