DEL
gulvkanonen.dk
gulvkanonen.dk

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Familien samles ofte omkring spisebordet, efter en travl hverdag. I flere moderne hjem skiftes spisebordet ud med et at de populære plankeborde, som i dag sælges i store mængder. Men skal man op og give flere tusinde af kroner for disse borde eller kan man lave dem selv, og hvilke materialer kan bruges. Læs med her og få et par tips til det helt rigtige “fashion plankebord”.

De moderne plankeborde kan laves i mange forskellige varianter af træ. Træ, som materiale fås i mange forskellige varianter, hvor fyrretræ er en af de billigste varianter. Netop fyrretræ kan behandles på mange forskellige måder, og behandles som mange fyrretræsgulve. Hvis du vælger at kaste dig ud i et projekt, hvor du selv vil lave et plankebord og behandle træet selv, skal du være opmærksom på de forskellige olier. Træet udvikler sig efter en behandling, og det er ikke olien skal skal spares på her. En billig olie, vil typisk lave skjolder på træet, og resultatet vil ikke blive optimalt. Et andet populært materiale er egetræ, som dog er noget dyrere, men også et mere sjældent træ. Mange byggemarkeder tilbyder at man kan købe planken rå og ubehandlet, for selv at lave sit plankebord. Hvis du vælger at købe planken rå, og har et problemer med at behandle den eller måske har behandlet den forkert, kan du med fordel tage fat i en gulvsliber. En gulvsliber er vant til at arbejde med træ, og ved hvordan træet reagere i forskellige tilfælde.

Behandlingen kan altafgørende

Træet reagere ikke ens, og der kan være mange grunde til hvorfor træet ikke ser ens ud efter samme behandling. Om der behandles med olie, lud eller maling for den sags skyld, kan resultaterne se forskellige ud. Derfor er det vigtigt at være forberedt til opgaven og eventuelt spare med en fagmand inden for området.