DEL
Sådan undgår du at få vabler på fødderne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når sommeren nærmer sig, er det for mange af os kvinder tid til at skifte til sommerkjolen og slippe fødderne løs fra strømperne og hoppe i et par sandaler eller et par stiletter. Men i sommervarmen bliver fødderne også opvarmet og kan hos mange kvinder føre til hævelse. Denne hævelse kan resultere i, at dine nye stiletter eller sandaler, som du ellers passede så fint, nu føles for små, og du får vabler på fødderne. Vabler på fødderne kender vi alle – de er smertefulde og gør det næsten umuligt at gå pænt i sine stiletter eller sandaler. Mange af os føler os nødsaget til at tage de ellers så flotte stiletter eller sandaler af.

Der findes en række forebyggende midler mod vabler samt metoder, hvorpå man kan undgå at få vabler, som mange kvinder måske ikke kender til.

Sådan kan vabler undgås 

En væsentlig metode, som alle kvinder bør bruge er at huske at smøre fødderne ind i creme. Det kan du nemt vænne dig til, hvis du i forvejen smører kroppen ind i creme, jævnligt. Hertil kommer negleplejen. Det er vigtigt, at du klipper neglene helt korte og lige over, så de er ”firkantede” og ikke ”runde”, som mange kvinder typisk klipper deres negle. På denne måde undgås indgroede negle, som kan give en utrolig ømhed og smerte, og som kan føre til stiletskader.

Foruden de naturlige plejemidler og plejemetoder, findes også vabelplaster. Vabler kommer typisk, når de høje hæle klemmer. Det kan man forebygge ved at placere vabelplastrer de rigtige steder på foden. Som hovedregel bør du overveje hvor plasteret eller plastrene skal sidde efter hvilke stiletter eller sandaler du skal have på. Har du eksempelvis stiletter på, der er smalle ved tæerne, kan det være meget fordelagtigt at placere et vabelplaster på lilletåen. På denne måde forebygges vabler i dette område.

Hælen er tilmed også et område på foden, hvor der oftest opstår vabler. Huden er meget tynd i hælområdet, så derfor opstår der nemt vabler, hvis du eksempelvis går med stiletter med rem på hælen. På samme måde, som ved lilletåen, bør du placere et vabelplaster i hælområdet, hvis du også ønsker at undgå vabler på hælen.