DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du finde din næste vest? Og skal du finde den til dit jakkesæt, bryllup eller begravelse? Vi giver et kort overblik til din næste vest. Vidste du i øvrigt, at vesten sammen med jakkesættet hedder – A Three-Piece Suit? Find ud af mere om vesten nedenunder.

 

 

Vesten er en klassiker

Vesten er et formelt stykke tøj, du har på ved særlige lejligheder. Det kan både være til bryllup, begravelser og fødselsdage. Du kan også vælge at have veste på i hverdagen. Det kommer meget an på, hvilken jobfunktion du har, eller hvad du ellers skal lave. Det kan mindske den formelle værdi, som vesten egentlig har. Men alt i alt er vesten noget af det mest klassiske og formelle supplement til dit jakkesæt.

 

Hvordan skal din vest sidde på dig?

Vesten skal lægge sig tæt op ad din overkrop. Den skal lægge sig tæt op ad kroppen, fordi den mangler indlæg som en jakke. Ergo – den skal føles, som var den syet perfekt til din overkrop. Undgå derfor at købe en alt for løs vest.

 

Den normale vest, som de fleste kender, er enradet. Det vil sige, at den har én række til knapper. Derudover har den to eller fire lommer foran. Dertil er dens rygstykke i silke, viskose/kunstsilke eller bomuld.

 

Vest med jakkesæt kaldes noget specielt

 

Vesten sammen med jakkesættet kaldes også “A Three-Piece Suit”, fordi det består af tre dele: jakken, bukserne og vesten. Vesten er en lækker accessory til jakkesættet, som på linje med slipset og butterflyen giver dig et skarpt udtryk. Du kan godt tage jakkesættet eller habitten på uden noget tilbehør, mens vesten viser sig at fuldende dit udtryk.

 

Når det så er sagt, er det jo ikke alle, der egentlig vil gå med en vest. Vi har listet et par regler eller tips op til dig eller din nærmeste ven, hvis I overvejer at finde en vest til jeres jakkesæt.

 

Forstå reglerne omkring vesten

Denne liste er lige så meget et par gode tips til, hvordan du skal bære din vest sammen med jakkesættet, som det er et par regler til det. Du kan altså mikse og matche det, som du vil, men i den sidste ende er det dig, der skal føle dig komfortabel i det, du har på. Herunder har vi listet nogle gode eksempler på, hvordan du kan matche din vest med jakkesættet.

 

 • Jakkesættet og vesten er lavet af ens stof
 • Vestens farve komplementerer din habitjakke
 • Vestens farve er den samme som habitjakken
 • Vestens farve er den samme som bukserne
 • Jakkesættet og vesten matcher i farve
 • Til sidst: Knap gerne den øverste og nederste knap op i din vest

 

Vest til arrangementer?

Er du inviteret til et særligt arrangement, for eksempel et bryllup. Så er det højst sandsynligt fordi, du kender vedkommende, der skal giftes. Da dette ofte er tilfældet, forstår de fleste også, at denne dag er brudeparrets helt store dag. Det er altså brudeparret, der skal se godt ud – og ikke dig. Vent således med at tage dit bedste og mest formelle suit på, da det godt kan være gjort forgæves. Læs om en guide til påklædning til brylluppet og gør i stedet disse to ting:

 

 1. Find først ud af, om der er en dresscode til arrangementet
 2. Derefter kan du finde ud af, om det er i orden at tage vest på som gæst til arrangementet

 

Andre typer af veste

Du kender nok bedst vesten, som sidder under jakkesættet, men der findes faktisk også andre veste. Vi har listet et par af de andre veste, der findes. De kan ses som et supplement til de traditionelle veste, mens andre veste er mere praktiske og holder dig varm.

 

 • Dunvest
 • Vest med uld
 • Vest med for

Yderligere inspiration til at finde veste til mænd

Savner du inspiration til at vælge din næste vest? Tøjekspertens butikker har en masse eksempler på veste, som du kan blive inspireret af, så du kan finde den helt rigtige vest til dit næste arrangement.