DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Drømmer du om langt og sundt hår? Det kræver en del tålmodighed og også en del pleje, men det kan sagtens lykkes. Læs med her og find ud af, hvordan du kan få langt og sundt hår.

Følg en sund vaskerutine

Din vaskerutine kan have stor indflydelse på, om dit hår kan vokse sig langt og sundt. Det har nemlig stor indflydelse på, om dit hår bliver blankt og stærkt eller mat og livløst. Du bør i første omgang sikre, at du bruger en god shampoo og balsam, som fremmer hårets vækst. Derudover bør du se nærmere på, hvor ofte du vasker håret. For ofte kan udtørre håret, imens for sjældent kan nedsætte hårets vækst på grund af tilstoppede hårfollikler. Vi anbefaler, at du vasker håret 2-3 gange om ugen, alt efter dit hårs behov. Sidst men ikke mindst bør du skrue ned for det skoldhede vand, når du vasker håret, da det kan udtørre håret. Det kan være en god idé at afslutte hårvasken med iskoldt vand.

Tør håret ordentligt

Håret er mest udsat, når det er vådt – og det er derfor en god idé at tørre det med et blødt turbanhåndklæde i stedet for et almindeligt håndklæde i bomuld. Det kan f.eks. være et blødt bambus håndklæde. Bambus har nemlig glattere fibre og er samtidig bedre til at absorbere fugt. Det giver mindre krus i håret og også færre knækkede hår. Hvis du skal rede dit hår, mens det er vådt, bør du bruge en bredtakket kam eller en speciel hårbørste til vådt hår.

Sørg for at give håret nok fugtighed

Fugtighed er svaret, hvis du gerne vil have langt og sundt hår. Et fugtmættet hår er nemlig et stærkt hår. Du bør derfor prioritere at bruge en god hårmaske eller hårkur, der lover masser af fugtighed, 1-2 gange om ugen, så dine hårstrå får en masse pleje og fugtgivende ingredienser udefra og ind.

Husk at få klippet spidserne

Det kan måske lyde mærkeligt at du skal huske at få klippet spidserne, hvis du gerne vil have langt hår – men det er faktisk et af de bedste råd. Det er selvfølgelig ikke selve klipningen, der får håret til at gro hurtigere, men det bidrager til at forebygge at håret spalter. Hvis du har meget spaltede spidser, skal du hele tiden have klippet flere centimeter af end hvis du blot fik en studsning hver 4. til 6. uge. Det er derfor altid en god idé at tage regelmæssigt forbi frisøren, som f.eks. denne frisør i Kolding: tom-k.dk, når frisørerne endnu engang må åbne.