DEL
Shop miljøvenligt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi ved efterhånden allesammen, at tøjindustrien er rigtig hård ved miljøet. De mange kemikalier, der bruges til at farve og behandle tøjet, bliver ikke altid håndteret korrekt og kan have i både naturen og drikkevandet.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at gavne miljøet – samtidig med at du sparer penge på shopping!

Gamle tekstiler kan genbruges

Alle typer tekstil – altså tøj, sengetøj, håndklæder og lignende – kan genbruges. Enten ved at blive købt af andre i en genbrugsbutik, eller ved at blive lavet om til isolering. Når du afleverer dit tøj i en Røde Kors-container, er det lige netop de to steder, dit tøj havner.

H&M har dog indført en lignende ordning, hvor du kan aflevere gamle tekstiler og få en rabatkupon til gengæld. Du får én kupon på 15 % per bærepose med tekstil, du afleverer. Det kan hurtigt blive til mange rabatter, hvis du har gammelt sengetøj eller lignende liggende derhjemme. Og det allerbedste er, at alt det arbejde, der er lagt i at producere tekstilen, nu gavner endnu flere mennesker i endnu længere tid. En ekstra bonus er, at det tekstil, der bliver til isolering, også sparer på elforbruget i det hjem, hvor det bliver brugt. Det er altså ren win-win at aflevere din brugte tekstiler.

H&M sørger selv for at sortere tekstilen i det, der kan gives til genbrugsbutikker, og det, der skal bruges til isolering.

Køb god kvalitet og spar miljøet

En anden ting, der gavner miljøet, er at købe tøj i god kvalitet. Kvaliteten i sig selv gavner naturligvis ikke, men når du beholder tøjet i længere tid, sparer du miljøet for rigtig mange skader fra produktionen af nye, billigt tøj. Det er derfor en god idé at købe basisvarer i god kvalitet, som du kan bruge i mange år.

Du kan også købe mere tøj i genbrugsbutikker, hvor du ofte kan finde fantastiske fund til ingen penge. Det er en fuldstændig miljøvenlig måde at handle på, fordi du køber tøj, som allerede er produceret og solgt én gang, som det var meningen. Dit køb er altså fuldstændig gratis rent miljømæssigt.